Blog

TOTEM Blog

Nagyon szeretünk főzni, nagyon szeretjük a hasunkat, szeretjük a jó bográcsos ételeket, emellett nagyon szeretjük a természetet. Az orrunk előtt volt végig, gondolkoztunk sokat és bepattant.

A Totemmel bográcsozni egyszerű, mint egy faék, nincs semmi macera, teszi a dolgát, neked csak a fát kell adagolnod, és a haverokkal foglalkozni, ha te vagy a házigazda. Egy osztálykirándulásra magukkal vitték a Totemet és az újdonsült szakácsok, a srácok, akik még soha sem bográcsoztak annyit mondtak róla, hogy olyan egyszerű a Totemmel...

Elérkezett az az idő amikor is picit frissítjük a termékeinket. Ez az aprócska módosítás végig fog menni az összes termékünkön. Később fogok írni egy cikkecskét, hogy milyen változásokon mentünk keresztül, most csak annyit, hogy a Totem sziluett a védjegyünk. Egyre többen ismeritek, azt vesszük észre, hogy egyre többen szeretitek is.

A bográcsozás az egy olyan közösségi élménnyé avanzsált, mint a múlt században a délutáni teázások. Bográcsozásnál nem a kész étel van az első helyen, hanem inkább a főzés folyamata, inkább az, hogy a főzés közben egy jóhangulatú társaság összejön és közben jólérzik magukat, iszogatnak. A társasági élet teszi fel a bográcsozásra a pontot!

Mosolyt csal az arcodra egy tál meleg leves, ami bográcsban készül, ami tele van mindenféle zöldséggel, húsokkal, tésztákkal, vagy minden olyannal, amit csak szeretnél.

A MOZAIK Totem egy tartós cucc, ezt még az elején kijelentettük, amikor a tervező asztalon rajzoltuk a formát.

Kezdők figyelem! Így is kezdhetném, mert ebből a cikkből elsősorban a kezdők szerezhetnek új ismereteket a bográcsozásról, de a gyakorlottak is hasznukat vehetik ezekből a tanácsokból.

Mi jut eszedbe arról, ha azt mondom, hogy levest készítek bográcsban? Egyértelműen valamilyen gulyás leves, és ez nem csak nekünk Magyaroknak, hanem a külföldieknek is, hiszen ha Magyar leves akkor gulyás leves jó gazdagon, sok lével, zöldségekkel, hússal. Én nagyon szeretem a bográcsos leveseket, bármelyiket, sőt van úgy, hogy elkezdek egy levest...

Mint ahogy tudjuk a szabadtéri főzőcskézés legelterjedtebb módja a bográcsozás. Minek is köszönheti ezt a népszerűséget? Az gondolom, hogy elsősorban annak, hogy a szabadtűzön elkészített ételeknek sokkal intenzívebb, gazdagabb az íz világa. A Totemmel nincs szükség semmi macerás előkészületre, csak egy kevéske fa kell és már indulhat is a...

Az ötlet a fejünkbe két éve nyáron pattant ki, akkor kezdtük el a tervezését. Pontosan valamikor 2020 nyár közepén, júliusában kezdődött minden. Először csak beszélgettünk róla, majd jó mérnök hozzáállással papírra vettettük az első gondolatainkat. Rajzolgatunk, tervezgettük az áramlásokat, és hozzá a legjobban testhezálló formát. Kérdések...