MOZAIK Tészta

MOZAIK Tészta, hogy jó teljesítményt nyújts!

Célunk, hogy a Mozaik Tészta igazi márkává váljon! 


Azt látjuk, hogy két tábora van a tészta fogyasztóknak, egyikük azt mondják, hogy nem eszünk tészta féléket, mert hízlalnak, nem egészséges a tészta fogyasztása, a másikuk azt mondják, hogy a szénhidrát a szervezet fő üzemanyagforrása. Versenyek előtt, vagy nagyobb terhelésű napok előtt jó ha tésztát eszünk, mert így kellő energiánk lesz. 

Igazuk lehet mind a két tábornak, mi azt mondjuk, hogy szükségünk van fehérje és szénhidrát dús étkezésekre, és persze ahhoz, hogy ez az egyensúly megmaradjon, ahhoz a kellő mozgást, sportot be kell iktassuk a mindennapjainkba! 

A MOZAIK Tésztában igazi tojás van.

Miért is együnk MOZAIK Tésztát?

- Nagyon finom!

- Könnyen elkészíthető!

- Benne van az energia!

Jelenleg 4 féle tésztát készítünk, a Totembe főzött ételekhez!

Száraztésztáinkat a legnagyobb örömmel készítjük, nálunk a tésztagyúrás nem a nagymamára hárul, de az ő receptje alapján készítjük el. 

Amire mindenki emlékszik a gyerekkorából, hogy a tökéletes házi száraztészta egyik titka a belegyúrt szeretet, gondolatainkban van, hogy a nagymamáink széles mosollyal álltak neki ennek a macerás tésztagyúrási folyamatnak. 


Tésztáink:

Kakastaréj száraztészta 4 tojásos

Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia: 1540 kJ / 368 kcal
Zsír: 1,85 g
amelyből telített zsírsavak: 0,017 g
Szénhidrát: 73,5 g
amelyből cukrok: 1,79 g
Rost: 4,86 g
Fehérje: 10,8 g
Só: 0,269 g


Orsó száraztészta 4 tojásos

Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia: 1540 kJ / 368 kcal
Zsír: 1,85 g
amelyből telített zsírsavak: 0,017 g
Szénhidrát: 73,5 g
amelyből cukrok: 1,79 g
Rost: 4,86 g
Fehérje: 10,8 g
Só: 0,269 g


Lebbencs házi jellegű száraztészta 8 tojásos

Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia: 1567 kJ / 374 kcal
Zsír: 3,53 g
amelyből telített zsírsavak: 0,023 g
Szénhidrát: 71,2 g
amelyből cukrok: 1,82 g
Rost: 4,84 g
Fehérje: 11 g
Só: 0,285 g


Copfocska száraztészta 4 tojásos

Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia: 1540 kJ / 368 kcal
Zsír: 1,85 g
amelyből telített zsírsavak: 0,017 g
Szénhidrát: 73,5 g
amelyből cukrok: 1,79 g
Rost: 4,86 g
Fehérje: 10,8 g
Só: 0,269 g

Az igazi házi tészta érzését élheted át újra a MOZAIK Tésztákkal

Mi a MOZAIK Tészta titka?

A MOZAIK Tésztát enni jó!

Tésztáink tanyasi tojásból készülnek szobahőmérsékleten. Az ismert aranyszabályt mi is betartjuk, de a lelkesedésünk és szeretetünk minden egyes grammban benne van. 

A MOZAIK Tészta tartalmazza azokat a rostokat, melyek hozzájárulnak a kiegyensúlyozott bélflóra működéshez. 

Tésztáinkat nagyon egyszerű elkészíteni, valamint nagyon táplálóak és rendkívül sokoldalúan, sokféleképpen elkészíthetőek. 

Jelenleg 4 féle tészta készül, ez a kínálat folyamatosan bővül. 

Első körben a bográcsos tésztákat készítettük el, amiket a Totemben maximálisan tudod elkészíteni.

Hogyan készítsd el a MOZAIK Tésztát!

Tésztát főzni mindenki tud, ez biztos?

Sokszor mégsem sikerül, szerintünk a tészta főzésben a legjobbak az Olaszok! Lessünk el tőlük néhány tippet, és ha így készíted el a MOZAIK Tésztát, biztosan meglepő ízekre bukkansz!

Al dente

Az olaszok szerint így a legfinomabb a tészta, ezek a fogkemény tészták, már nem roppan, de még nem puha a tészta.

A főzésnél ne spórolj a vízzel, minél több vízben főzöd a tésztát annál finomabb lesz! Mindig a forró bugyborékoló vízbe dobd bele a tésztát!

A főző vizet mindig sózd meg, akkor is, ha a főtt tésztát édes verzióban készíted el! 

Nagyon fontos, hogy ne olajozd be a főző vizet, mert a tészta szélét bezsírozza és nem tudja magába szívni később az öntetet! 

Végezetül nem szabad a főzés után a tésztát leöblíteni, mert így a keményítő réteget lemossuk és olyan gumis állagú lesz a tészta, így az öntet nem fog a tésztára tapadni!